5 πράγματα που δεν γνωρίζατε για τα κάσιους

Τα κάσιους ανήκουν στην οικογένεια των ξηρών καρπών τους χαρακτηρίζει η βουτηρένια γεύση τους  καθώς και η πλούσια σε βιταμίνες Ε και Β6 σύνθεση τους. Βιταμίνες οι οποίες μπορούν να συμβάλουν όπως αναφέρουν οι μελέτες, στην αντιμετώπιση καρδιακών παθήσεων.

Πάμε να δούμε όμως 5 πράγματα που δεν γνωρίζαμε για τα Κάσιους:

1)Είναι ωφέλιμα για τον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα, γεγονός που μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης διαβίτη.

2)Αποτελούν καλή πηγή ψευδαργύρου, ο οποίος συμβάλει στην επούλωση πληγών.

3)Οι φυτικές ίνες που περιέχουν   βοηθούν στην καλή λειτουργία του εντέρου, προκαλούν υψηλότερο αίσθημα κορεσμού.

4) Καταναλώνοντας μέσα στην ημέρα μια χούφτα κάσιους κάνετε δώρο στον εαυτό σας πολλά θρεπτικά ιχνοστοιχεία και μέταλλα, όπως φώσφορος, μαγνήσιο, μαγγάνιο, σίδηρος και ψευδάργυρος, ενώ τα αντιοξειδωτικά συστατικά που περιέχουν προστατεύουν τον οργανισμό από τις αρνητικές επιπτώσεις του οξειδωτικού στρες.

5)Τέλος, με μια μικρή χούφτα κάσιους είναι αρκετή ώστε να απολαύσετε τα οφέλη τους χωρίς να ξεφύγετε σε θερμίδες. Τέλος, είναι σημαντικό να επιλέγετε τα ανάλατα και άψητα κάσιους.

Βρείτε τα εδώ