Παραμονή 28ης Οκτωβριου και η παράδοση θέλει τα νοικοκυρια να φτιάχνουν σκορδαλιά, φέτος σας έχουμε μια διαφορετική πρόταση για ένα εναλλακτικό dip με θρεπτικό ηλιόσπορο και ταχίνι και σκόρδο που μπορεί να συνοδεύσει τόσο με το ψάρι, όσο και με τα ψητά λαχανικά με αραβική πίτα.
Η διαδικασία είναι απλή, μουλιάζουμε τους ηλιόσπορους για 2 έως 12 ώρες.
Στραγγίζουμε και πολτοποιούμε σε μπλέντερ μαζί με το σκόρδο, το αλάτι και τον χυμό λεμονιού. Συνεχίζουμε με το ταχίνι και το ελαιόλαδο. Π
ροσθέτουμε σιγά σιγά νερό, μέχρι να πετύχουμε την επιθυμητή υφή και στο τέλος προσθέτουμε τον άνηθο!
Καλή όρεξη!