Λαχταριστά τρουφάκια, έτοιμα σε 10 λεπτά για να τα σερβίρετε με θρυμματισμένα φουντούκια και σοκολάτα, γεμιστά με ολόκληρο φουντούκι. Μια απλή, πανεύκολη για αρχάριους και γρήγορη στη κατασκευή της συνταγή για ένα να απολαύσετε τα τέλεια τρουφάκια με τους επισκέπτες σας στο εορταστικό τραπέζι.
Υλικά:
- 150 γρ. φουντούκια (Φουρνιστά Candia Nuts) θρυμματισμένα
- 2 κ.σ. κακάο
- 2 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 κ.σ. δάκρυα σοκολάτας ή ψιλοκομμένη σοκολάτα περίπου στο μέγεθος των “δακρύων”
- 2-3 κ.σ. νερό χλιαρό
- 10 φουντούκια ολόκληρα (Φουρνιστά Candia Nuts)
Eκτέλεση:
- Ρίχνετε στο μούλτι τα 150 γρ. φουντούκια Candia Nuts και όλα τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής, εκτός από τα ολόκληρα φουντούκια, και τα χτυπάτε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να θρυμματιστούν πλήρως και να πολτοποιηθούν ώστε να σχηματιστεί ένα εύπλαστο μείγμα. Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα μπολ και το πλάθετε σε μπαλάκια 20 γρ.
- Σημείωση: Ρίχνετε στο μείγμα πρώτα τις 2 κ.σ. νερό και αν δείτε ότι το μείγμα δεν βγαίνει εύπλαστο, τότε προσθέτετε και τη τρίτη κ.σ.
- Μπήγετε στο κέντρο από κάθε μπαλάκι ένα φουντούκι και τα ξαναπλάθετε ώστε να καλυφθεί πλήρως το φουντούκι με το μείγμα. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν όλα τα τρουφάκια. Τα σερβίρετε αμέσως ή τα διατηρείτε στο ψυγείο.